Hoppa till innehållet

Kul(tur) på festival

aon_drugsmart_eventcykel_eventbike-2

Hallå där Elin Sylvan du stod med Drugsmarts specialbyggda eventcykel vid Sergels torg och träffade unga under UNG kulturfestival – hur var det?

– Det var jätteroligt! Jag gillade konceptet att ha en lek i form av ett reaktionsspel där man kunde tävla mot varandra, i kombination med att sprida ordet om att det finns en jättebra sida med faktagranskad information om ANDTS. Mycket bättre för ungdomar än att ha Flashback och liknande som sin källa till kunskap. Det var full fart i montern hela tiden och de som kom och körde spelet blev verkligen taggade allihop! Det gav energi att kunna ge information på ett lustfyllt sätt utan att hamna i debattläge.
Drugsmart är väldigt bra och kan också användas av vuxna runt unga tycker jag.

Elin Sylvan, till vardags utredare på Kompetenscenter barn och unga på Socialförvaltningen i Stockholms stad leder Drugsmarts reaktionsspel på UNG kulturfestival Foto: Sara Kristensson

Vad gör du i ditt vanliga jobb?

– Jag jobbar på socialförvaltningen i Stockholms stad,  vi är en fackförvaltning som stöttar alla stadens stadsdelsförvaltningar, och jag arbetar med ANDTS-frågor och prevention här. Bland annat jobbar jag med stadens ANDT-program, och kommande ANDTS-program. Jag stöttar preventionssamordnarna i stadsdelsförvaltningarna i att ta fram omvärldsbevakning, kommunikation och utbildningar. I grunden är jag socionom och har jobbat länge med beroendefrågor inom socialtjänsten. På min enhet har vi huvudfokus barn och unga men stadens program är riktat till befolkningen i stort och förvaltningarna kan ha olika fokus.  

Du är också länsombud för CAN, vad är det för uppdrag?

– Utifrån min tjänst i Stockholms stad är jag ett av två länsombud för CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning,  i Stockholms län. Vi har som ett bonusuppdrag att sprida kunskap från CAN och att vara CAN:s kontakter ute i det praktiska drogförebyggande arbetet. Till exempel delar jag information om rapporter som tas fram. CAN är duktiga på att använda statistik och ta fram lättillgänglig information som korta fokusrapporter men även fördjupningar. Sådant som är lätt för mig att sprida vidare till exempel i sociala medier. Länsombud finns i alla län och kan arbeta inom länsstyrelse, kommun eller inom olika organisationer som är medlemmar i CAN som är ett centralförbund.

Kategorier:

Anna Fredriksson

Anna Fredriksson tidigare redaktör för Alkohol & Narkotika

Se alla artiklar av Anna Fredriksson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa aldrig en publicering. I vårt nyhetsbrev samlar vi alla våra senaste artiklar och poddavsnitt. Nyhetsbrevet skickas ut en gång varannan vecka – varken mer eller mindre.