Vill du frilansa för A&N?

Tänk på följande när du hör av dig med idéer.

Våra främsta fokusområden är alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel och våra artiklar ska i första hand ha en koppling till Sverige.

Vi publicerar även reportage från andra länder, men vi ser gärna att artikeln belyser en fråga som andra svenska medier har missat.

Med tanke på Alkohol & Narkotikas långa pressläggningstid är vi främst intresserade av tidlösa reportage, som ska intressera flera månader efter att det har skrivits.

Var gärna konkret när du kontaktar redaktionen. Vad är det som gör just din berättelse viktig? Vilken är din vinkel? En idé med en tydlig vinkel går ofta att presentera med en mening, varför inte skriva in den i ämnesraden? Hur har du tänkt berätta? Vem är huvudperson? Vilka andra har du tänkt prata med, och varför är just de viktiga för din berättelse? Tänk dig att det är en berättelse som du berättar till din vän på ett café – håller den måttet?

Hör av dig med en pitch i taget! Långa listor på vad som skulle vara intressant att skriva om tenderar att överrumpla oss och kväva även bra idéer!

Hör gärna av dig till redaktionen med en synopsis. Vi besvarar alla idéer och förslag som vi får in. Klicka här för att komma till vårt kontaktformulär eller mejla direkt till chefredaktören (julius.von.wright[at]can.se).

Julius von Wright
chefredaktör, Alkohol & Narkotika