Vill du skriva i A&N?

Opinionstexter

Vi tror på en saklig debatt inom drogområdet och uppmanar alla att delta i den. Här är några korta riktlinjer för dig som vill skicka in ett debattinlägg eller en replik till Alkohol & Narkotika:

– Tänk på att formulera din tes och att motivera din hållning med relevanta argument. Avsluta gärna med en tydlig slutsats. Diskutera sak och inte person.

– Håll textens längd under 3000 tecken. Repliker får gärna hålla sig under 2000 tecken.

– Inkludera relevanta länkar, som kan intressera läsarna.

– Skicka med ett foto av skribenten/skribenterna, som vi får publicera i samband med texten.

– Redogör för dina bindningar som är relevanta för textens innehåll.

Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera och göra urval bland insända texter. Vi publicerar även repliker på debattinlägg, men förbehåller oss rätten att dra streck i debatten.

Skicka opinionstexter till julius.von.wright@can.se.

Frilansande journalister

Tänk på följande när du hör av dig med idéer:

Våra främsta fokusområden är alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel och våra artiklar ska i första hand ha en koppling till Sverige.

Vi publicerar även reportage från andra länder, men vi ser gärna att artikeln belyser en fråga som andra svenska medier har missat.

Med tanke på Alkohol & Narkotikas långa pressläggningstid är vi främst intresserade av tidlösa reportage, som ska intressera flera månader efter att det har skrivits.

Var gärna konkret när du kontaktar redaktionen. Vad är det som gör just din berättelse viktig? Vilken är din vinkel? En idé med en tydlig vinkel går ofta att presentera med en mening, varför inte skriva in den i ämnesraden? Hur har du tänkt berätta? Vem är huvudperson? Vilka andra har du tänkt prata med, och varför är just de viktiga för din berättelse? Tänk dig att det är en berättelse som du berättar till din vän på ett café – håller den måttet?

Hör av dig med en pitch i taget! Långa listor på vad som skulle vara intressant att skriva om tenderar att överrumpla oss och kväva även bra idéer!

Mejla din pitch till julius.von.wright@can.se Vi besvarar alla idéer och förslag som kommer in.

Julius von Wright
chefredaktör, Alkohol & Narkotika