Vill du frilansa för A&N?

Tänk på följande när du hör av dig med idéer.

Vårt främsta fokusområde är alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel och våra artiklar ska i första hand ha en koppling till Sverige.

Vi publicerar även reportage om och från andra länder, men vi ser gärna att artikeln har ett särskilt intresse för våra läsare i Sverige.

Med tanke på A&N:s långa pressläggningstid är vi främst intresserade av tidlösa reportage, som ska intressera flera månader efter att det har skrivits.

Var gärna konkret när du kontaktar redaktionen: vad är det som gör just din story viktig? Vilken vinkel är det som andra medier missat? Hur har du tänkt berätta historien? Vem är huvudperson? Vilka andra har du tänkt prata med, och varför är just de viktiga för din historia? Tänk dig att det är en story som du berättar till din vän på ett café – håller den måttet?

Hör gärna av dig med en pitch i taget! Långa listor på vad som skulle vara intressant att skriva om tenderar att överrumpla oss och kväva även bra idéer!

Hör gärna av dig till redaktionen med en synopsis. Vi besvarar alla idéer och förslag som vi får in. Klicka här för att komma till vårt kontaktformulär eller mejla direkt till chefredaktören (julius.von.wright[at]can.se).

Julius von Wright
chefredaktör, Alkohol & Narkotika