Hoppa till innehållet

”Spelmarknaden är en gigantisk tvättmaskin”

Jens_Littorin
Jens Littorin intill det allra första numret av Dagens Nyheter från 1864. Jens Littorin är författare och sportjournalist på DN. Han började tidigt granska matchfixning i Sverige.

Jens Littorin har skrivit flera uppmärksammade reportageböcker om matchfixning och bevakar sport och idrottspolitik för Dagens Nyheter. Han är även expertgäst i ett nytt avsnitt av Alkohol & Narkotikas podd som handlar om matchfixning.

”Follow the money så har du i de flesta fall svaret på varför mittbackar halkar, målvakter fumlar in lösa skott och domare blåser för straffar som ingen annan såg.” Så skriver sportjournalisten och författaren Jens Littorin i en av sina flera prisade reportageböcker om matchfixning.

Till vardags är Jens Littorin journalist på Dagens Nyheter och i mer än tre decennier har han bevakat idrott och idrottspolitik. Han var en av de första i landet som började uppmärksamma och granska problemen med uppgjorda resultat inom sporten.

Han är även expertgäst i ett nytt avsnitt av Alkohol & Narkotikas podd som handlar om just matchfixning — från östtysk propagandaboll till lönsam affär för svenska gängkriminella. Vad är matchfixning och hur går det till? Vem är utförare, vem drar i trådarna och kan man som idrottsförening skydda sig? Hur hänger narkotikaaffärer och spelskulder ihop med den här typen av brottslighet?

Den här podden är inspelad på Dagens Nyheters redaktion i Göteborg och samtalet leds av Alkohol & Narkotikas redaktör Sara-Märta Höglund. Det här avsnittet är det sista för säsongen. Vilka gäster önskar du höra i framtiden? Tipsa oss gärna!

Kategorier:

Etiketter:

SM Höglund

Sara-Märta Höglund är chefredaktör för Alkohol & Narkotika.

Se alla artiklar av Sara-Märta Höglund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa aldrig en publicering. I vårt nyhetsbrev samlar vi alla våra senaste artiklar och poddavsnitt. Nyhetsbrevet skickas ut en gång varannan vecka – varken mer eller mindre.