Hoppa till innehållet

Alkohol – en komplex drog

Podd_ArParmacek-logga-1-1024×1024-1

Vad händer när vi dricker? Vad är ett riskbruk och varför blev så många så arga av Socialstyrelsens nya riktlinjer till hälso- och sjukvård? Alkohol är temat för senaste poddavsnittet från Alkohol & Narkotika.

Alkohol, en komplex drog — det är rubriken på senaste poddavsnittet från Alkohol & Narkotika.
Vad är det som händer i våra hjärnor när vi dricker? En hel del, ska det visa sig.

Till vår hjälp att reda ut begreppen har vi avsnittets expertgäst, Mathias Hallberg, som är professor i molekylär beroendeforskning vid Uppsala universitet. Vi ställer även frågan om varför så många blev så arga av Socialstyrelsens nya gränsvärden för riskbruk, som vänder sig till till hälso- och sjukvård

Samtalet leds av Alkohol & Narkotikas redaktör Sara-Märta Höglund och vinjetten är komponerad av Johan Hedberg. Ansvarig utgivare är Charlotta Rehnman. 

Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, som följer konsumtionsutvecklingen i landet har gjort en skattning av hur många svenskar som dricker över gränserna för det som heter riskbruk. Här kan du ta del av skattningen.

Här kan du ta del av Socialstyrelsens nationella riktlinjer till hälso- och sjukvården: Nya gränser för riskbruk av alkohol.

Här kan du ta del av Socialstyrelsens svar på några vanliga frågor om de nya gränserna för riskbruk.

Kategorier:

Etiketter:

SM Höglund

Sara-Märta Höglund är chefredaktör för Alkohol & Narkotika.

Se alla artiklar av Sara-Märta Höglund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa aldrig en publicering. I vårt nyhetsbrev samlar vi alla våra senaste artiklar och poddavsnitt. Nyhetsbrevet skickas ut en gång varannan vecka – varken mer eller mindre.