Ledare

Välkommen till nya A&N!

Framför dig ser du Alkohol & Narkotikas nya sajt – vår satsning för att nå ut till fler läsare och ge en plattform för diskussion om alkohol, narkotika, doping, tobak och spel.

På sajten publicerar vi artiklar från den tryckta tidskriften – intervjuer, sociala reportage, artiklar om forskning – men också unikt material. Vi ska jobba med infographs och poddar och jobba för att sprida mer kunskap inom vårt område.

Men framförallt hoppas vi sajten ska tillföra ett nytt element till tidskriften – diskussion. Vi anser att det finns ett utrymme att fylla i svensk ANDT-debatt. En plats utanför de dagliga nyhetsmedierna som kan samla olika röster för att sakligt diskutera, utbyta tankar och kanske, förhoppningsvis, hitta samförstånd inom ANDT-området. Detta gäller inte minst inom den narkotikapolitiska debatten, som har blivit livligare och mer polariserad på senare tid. Vi tror starkt på att Alkohol & Narkotika kan bli denna plattform för konstruktiv debatt.

På sajten kan du läsa ett urval av artiklar som tidigare publicerats i tidskriften, men också tidigare opublicerade artiklar, som intervjun med folkhälsoministern Gabriel Wikström.

Tveka inte att kontakta oss om du har synpunkter på eller idéer för sajten eller tidskriften.